Müzik Kulüpleri

Müzik Kulüpleri

Piyano: Piyano Kulübü, piyano eğitimi almaya istekli ve yetenekli öğrencilerden seçilerek oluşturulur. Kulübün amacı; öğrencilere piyanoyu sevdirmek, doğru bir teknikle yaptıkları çalışmaları sürdürebilmelerini sağlamaktır. Kulüpte öğrendikleri eserleri okul içi ve dışı etkinliklerde sergileme fırsatı bulurlar.
Gitar: Gitara ilgisi olan öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için temel akor bilgileri öğretilir. Gitar üzerinde uygulama şeklinde öğrenciler eğitim alır. Tavsiye edilen parmak egzersizleri ve çalışma yöntemleri performans üzerinde olumlu etki gösterir. Öğrencilerde ekip çalışması ruhu meydana getirir ve müziksel yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarını destekler.
Bağlama: Geleneksel Türk halk müziği sazı olan Bağlamanın eğitimi üç temel aşamadan oluşur ve eğitim hayatı sürecine yayılarak tamamlanır. Unutulmayan türkülerimizle kültürümüzü kuşaktan kuşağa aktarmayı hedefliyoruz. Bir müzik âletini tanımanın öğrenmenin ve sevmenin sabırdan geçtiğini öğrencilerimize öğretiyoruz.
Keman: Yaylı çalgı eğitimi almaya istekli ve yetenekli öğrencilerden seçilerek oluşturulan Keman Kulübü temel eğitimin yanı sıra okul dışı zamanlarda keman çalan ve belirli bir seviyeye ulaşmış öğrencilerin de katılabileceği bir kulüptür. Kulüp çalışmalarına, keman çalmaya elverişli bir fizik yapısına ve müzik kulağına sahip olan öğrencilerimiz katılabilir. Diğer çalgılara göre daha fazla sabır gerektirir. Öğrenciler kulüpte öğrendiklerini okul içi ve dışı etkinliklerde sergiler.
Koro: Bireysel başarısına güvenen ve ekip çalışmasına uygun öğrencilerimizi koro kulübüne seçiyoruz. Öğrencilerimize çok sesli müziğe eşlik etme ve yeteneklerini geliştirmeleri yönünde çalışmalar yaptırmaktayız. Kültürümüze ait eserlerin seslendirilmeleri ve okul içi faaliyetlerinde sergilemeleri sağlanmaktadır.
Bateri: Literatürdeki adıyla davul, pop, rock ve caz müziğin olmazsa olmazı olup grup çalışmalarına en fazla olanak tanıyan çalgıdır. Bateri kulübünde amacımız öğrencilerimizin el, kol, bacak koordinasyonlarını sağlamak ve bir müziğin yapıtaşı olan ritim ögesini iyi seviyede karşılamaktır. Davul da diğer çalgılar gibi notalama sistemine tabii olup teknik çalınan bir çalgıdır ve oldukça sabır ve azim gerektirir.

Related Posts

NARSİST BİREY

Zaman hızla akıp giden bir kavramdır. Bu zaman içerisinde amacımız, içinde yaşadığımız toplumun bir parçası…Devamı

KENDİNİ TANI

Uzun bir süreç olan YKS(Yükseköğretim kurumları sınavı) maratonundan sonra öğrencilerimiz, kritik bir dönemece; tercih dönemine…Devamı

FİZİK ÖTESİ

F= M.A Günlük hayatımızda dış görünümü tarif eden Fizik kelimesinin etimolojisine baktığımızda, doğa bilimlerinin genel…Devamı

TARİHİ DERS

Öğrencilerimizden İlginç Cevaplar: Sınav bir çok öğrencinin korkulu rüyası olabiliyor. Ancak sınav günü gelip çattığında…Devamı
×