Öğrencilerimizle beraber sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunarak, okul içi yarışmalar ve turnuvalar yaparak, şehir içi ve dışı geziler düzenleyerek onların sosyal bir birey olmasını sağlamaya çalışırız.
İNGİLİZCE
Her bir öğrencimizi bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek ilk hedefimizdir. Öğrencilerimizin, kendilerini, sadece ana dillerini kullanarak değil, birçok dilde ifade etmelerini sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimizi, İngilizce dilini ana dillerini seviyesinde konuşan bireyler olarak yetiştiriyoruz. Onları hayata, dünya kültürünü tanıyacak şekilde hazırlıyoruz. Okulumuzda İngilizce dersleri, her seviyede disiplinler arası işbirliği içinde ana ders ve dil becerileri olarak işlenmektedir. Yoğunlaştırılmış ders programıyla, derslerde olduğu kadar teneffüslerde de öğretmenlerimiz öğrencilerle İngilizce iletişim kurarak onlara model olmakta, doğru ve akıcı bir dil kullanımını teşvik etmektedirler. Yıl boyunca ders içi ve dışında yapılan çeşitli etkinliklerle, görsel ve işitsel medya aracılığıyla öğrencilerimize dili en etkin şekilde kullanabilecekleri doğal dil ortamları yaratılır. Ayrıca; İngilizce dersleri çeşitli oyunlar, aktiviteler, şarkılar, el işi çalışmaları, dramalar, hikâyeler, ikili çalışmalar ve grup çalışmaları ile desteklenmektedir. Bu sayede öğrenciler eğlenerek öğrendiklerini gerçek yaşantılara dönüştürerek dil edinimini kalıcı hale getirirler.
LIFE SKILLS
Listening, Reading, Writing, Speaking gibi yaşam becerilerini kazanır
CALLAN METHOD
Öğrencinin motorsal gelişimini sağlayarak hızlı ve pratik düşünmeye sevk eder.
CAD -PET-FCE-CAE SINAVLARI
Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen sınavlara hazırlıyoruz.
M U N ÇALIŞMALARI
Birleşmiş Milletler toplantılarının öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslara katılır.
YURT DIŞI EĞİTİMİ
İngilizce konuşulan ülkelerde pratik yapmak amacıyla eğitim alınır.
DİL KAMPLARI
Tatil dönemlerinde yurt içi veya dışında tüm aktivitelerin İngilizce yapılacağı dil kamplarına katılırlar.
DİL SINIFI
Öğrenciler dil seviyelerine göre kur sınıflarına ayrılır ve dil sınavına hazırlık eğitimi alırlar.
ALMANCA
Almanca Zümresi’nin hedefi, birden fazla dil bilmenin gün geçtikçe daha da önem kazanması sebebiyle öğrencilere Alman dili ve kültürünü tanıtmak ve öğrencilerin etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Öğrenciler, temel Almanca bilgisine sahip olmaları ve kendilerini az çok ifade edebilmeleri için her sınıf düzeyinde Almanca dersi görürler. Bu amaçla uygulanan oyunlar, diyaloglar, video- filmler ve şarkılar ile eğlenceli bir öğretim süreci uygulanır. Bu şekilde dil öğreniminin dört temel becerisi (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) kazandırılır.
RUSÇA
Rusça, Slav dillerinden olup Avrasya’da yaygın olarak konuşulmaktadır. Her geçen gün ilginin arttığı Rusça’yı öğrencilerimize sevdirmek amacıyla kulüp çalışmaları altında haftada iki gün dil eğitimi vermekteyiz. Rus vatandaşı öğretmenimiz ders içi ve dışında yapılan çeşitli etkinliklerle öğrendiklerini gerçek yaşantılara dönüştürerek dil edinimini kalıcı hale getirir.
MÜZİK KULÜPLERİ
PİYANO
Piyano Kulübü, piyano eğitimi almaya istekli ve yetenekli öğrencilerden seçilerek oluşturulur. Kulübün amacı; öğrencilere piyanoyu sevdirmek, doğru bir teknikle yaptıkları çalışmaları sürdürebilmelerini sağlamaktır. Kulüpte öğrendikleri eserleri okul içi ve dışı etkinliklerde sergileme fırsatı bulurlar.
GİTAR
Gitara ilgisi olan öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için temel akor bilgileri öğretilir. Gitar üzerinde uygulama şeklinde öğrenciler eğitim alır. Tavsiye edilen parmak egzersizleri ve çalışma yöntemleri performans üzerinde olumlu etki gösterir. Öğrencilerde ekip çalışması ruhu meydana getirir ve müziksel yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarını destekler.
BAĞLAMA
Geleneksel Türk halk müziği sazı olan Bağlamanın eğitimi üç temel aşamadan oluşur ve eğitim hayatı sürecine yayılarak tamamlanır. Unutulmayan türkülerimizle kültürümüzü kuşaktan kuşağa aktarmayı hedefliyoruz. Bir müzik âletini tanımanın öğrenmenin ve sevmenin sabırdan geçtiğini öğrencilerimize öğretiyoruz.
KEMAN
Yaylı çalgı eğitimi almaya istekli ve yetenekli öğrencilerden seçilerek oluşturulan Keman Kulübü temel eğitimin yanı sıra okul dışı zamanlarda keman çalan ve belirli bir seviyeye ulaşmış öğrencilerin de katılabileceği bir kulüptür. Kulüp çalışmalarına, keman çalmaya elverişli bir fizik yapısına ve müzik kulağına sahip olan öğrencilerimiz katılabilir. Diğer çalgılara göre daha fazla sabır gerektirir. Öğrenciler kulüpte öğrendiklerini okul içi ve dışı etkinliklerde sergiler.
KORO
Bireysel başarısına güvenen ve ekip çalışmasına uygun öğrencilerimizi koro kulübüne seçiyoruz. Öğrencilerimize çok sesli müziğe eşlik etme ve yeteneklerini geliştirmeleri yönünde çalışmalar yaptırmaktayız. Kültürümüze ait eserlerin seslendirilmeleri ve okul içi faaliyetlerinde sergilemeleri sağlanmaktadır.
BATERİ
Literatürdeki adıyla davul, pop, rock ve caz müziğin olmazsa olmazı olup grup çalışmalarına en fazla olanak tanıyan çalgıdır. Bateri kulübünde amacımız öğrencilerimizin el, kol, bacak koordinasyonlarını sağlamak ve bir müziğin yapıtaşı olan ritim ögesini iyi seviyede karşılamaktır. Davul da diğer çalgılar gibi notalama sistemine tabii olup teknik çalınan bir çalgıdır ve oldukça sabır ve azim gerektirir.
LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI
21. Fizy Liseler Arası Müzik Yarışmasına Genç Adım Koleji ve Çarşamba Anadolu Lisesi ile beraber oluşturduğumuz ortak grubumuzla katıldık. Ülke çapında çok ses getiren etkinliğe öğrencilerimizin ilgisi büyüktü.
RESİM KULÜBÜ
Öğrencilerimizin resim sevgisini artırmak ve yeteneklerini geliştirmek için resim kulübü saatlerinde akrilik tuval, ebru, ahşap obje boyama çalışmaları yapıyoruz.
EBRU KULÜBÜ
EBRU, en eski Türk kağıt süsleme sanatlarındandır. Birbiri içine geçmiş, ancak karışmamış, bakışla ayırdedilebilecek biçimde duran renk ve şekillere “EBRU” denir.Ebru Kulübü’nde öğrencilere malzemelerin karakterlerini, değişik etmenler karşısında nasıl davranacaklarını, geleneksel teknik ve uygulamalarla suyun nasıl ebruya dönüşeceği gösterilmektedir.
KARAKALEM KULÜBÜ
Öğrencilerle çizgi ile başlayan resimsel süreçte, karakalem tekniğiyle portre-figür çalışmalarının yapıldığı, temel düzeyde hobilerini geliştirmeleri ve gerçekleştirmeleri planlanmaktadır. Karakalem kulübünde öğrencilerin hayal dünyalarında var olan yeteneklerini, etkin ve güzel kullanımını sağlamak, karakalem çizim teknik ve inceliklerini göz önünde bulundurarak resim yapmalarını sağlamaktır.
YAĞLI BOYA KULÜBÜ
Yağlı boya resim, resim sanatında yaygın olarak kullanılan boyama tekniği. Bağlayıcı madde olarak bitki yağıyla pigmentlerin karışımından elde edilen yağlı boya, kalitesi nedeniyle en çok tercih edilen resim malzemelerinden biridir. Öğrencilerimiz kulüpte resim öğretmenlerinin eşliğinde hayallerini renkleri kullanarak tuvale yansıtırlar.
RESİM SERGİLERİMİZ
Öğrencilerimiz sanat kulüplerinde yaptıkları çalışmaları Milli Bayramlarda ve her senenin sonunda hazırladıkları resim sergilerinde beğeniye sunarlar.
SPOR KULÜPLERİ
VOLEYBOL
Okulumuz kızlar ve erkeklerden oluşan 2 adet takımımız sporcu yetiştirmek ve ilgili öğrencilerin branşı tanıması ve sosyalleşmesi amacıyla yıl boyunca haftada en az bir gün çalışmaktadır.
FUTBOL
Okulumuz futsal takımlarına oyuncu yetiştirmek ve ilgili öğrencileri bu branş ile tanıştırmak ve sosyalleşmelerini sağlama amaçlı yıl boyunca haftada en az bir gün yapılan çalışmalarımızdır.
DART VE OKÇULUK
Bu sporların temel seviyelerde öğrenilmesi amacıyla kurduğumuz ve hafta en az bir gün eğitim verdiğimiz kulübümüzdür.
BASKETBOL
Okulumuzun erkek basketbol takımına sporcu yetiştirmek ve ilgili öğrencilerin branşı tanımasını sağlamak amacıyla kurduğumuz kulübümüzdür.
SAVUNMA SANATI
Gönüllülük esası olan bu kulübümüzde çocuklarımızın sosyal hayatta başlarına gelebilecek saldırılara karşı kendilerini nasıl savunacaklarını öğrettiğimiz spor kulübümüzdür.
MASA TENİSİ
Okulumuz mevcut bulunan takımlarımıza sporcu yetiştirmek, ilgili öğrencileri branşa dâhil etmek ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla faaliyetlerimiz gerçekleştirdiğimiz kulübümüzdür.
TURNUVALARIMIZ
STREETBALL TURNUVASI
Öğrencilerimizin fiziksel gelişimi ve spor sevgisini artırmak için okul içi turnuvalar düzenliyoruz. İlk olarak düzenlediğimiz basketbol turnuvasına 6 takım katıldı. Her yıl düzenli olarak yaptığımız turnuvada öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçiriyorlar.
VOLEYBOL TURNUVASI
Okulumuz bahçesinde her dönemde spora ilgilerini artırmak için geleneksel olarak voleybol turnuvası düzenleriz. Arkadaşlığın, birlikteliğinin geliştiği turnuvamızda öğrencilerimiz öğle aralarında eğlenceli vakit geçirmektedir.
MASA TENİSİ TURNUVASI
Okulumuz kapalı spor salonunda geleneksel olarak masa tenisi sporuna ilgisi olan öğrencilerimizle eleme usulu turnuva düzenliyoruz. Öğrencilerimiz öğle aralarında bir araya gelerek kendi aralarında yeteneklerini gösteriyor.
PAINTBALL TURNUVASI
Öğrencilerimizin psiko sosyal ve arkadaşlık ilişkilerini yakından ilgilendiren sosyal etkinliklerimizden biri olan Geleneksel Paintball Müsabakalarını gerçekleştirdik.
Samsun Adventure Eğlence ve Etkinlik Merkezi’nde kahvaltı ile başlayan organizasyonumuz beceri oyunları ile devam etti. Öğleden sonraki kısımda öğrencilerimiz takımlara bölünerek paintball turnuvası başladı. Heyecanlı geçen turnuvada öğrencilerimiz heyecanlı anlar yaşadılar.
SPOR TAKIMLARIMIZ
FUTSAL TAKIMI
VOLEYBOL TAKIMI
BASKETBOL TAKIMI
ESKRİM TAKIMI
DART TAKIMI
BOKS TAKIMI
TEAKWANDO TAKIMI
KORT TENİSİ TAKIMI
TEKNOFEST
TEKNOFEST, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmek için yola çıkan, ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Festivale adını yazdırmak için öğrencilerimiz bir çok dalda projeler üretmektedir.
TUBİTAK PROJE
TUBİTAK tarafından düzenlenen liseler arası proje yarışmalarına katılmak için öğrencilerimiz tarafından haftalık proje saatlerinde çalışmalar yapılmaktadır. Projelerini fikir planından gerçeğe dönüştürmeye çalıştıkları bir çok deneyi Fen Laboratuvarımızda gerçekleştirmektedirler.
FIST LEGO LEAGUE
FIRST LEGO League Challenge, FIRST Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası, kar amacı gütmeyen bir programdır. Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım olarak çalışırlar ve kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşarlar. Bu deneyime ortak olmak için Robot Kulübü öğrencilerimiz, sene başından beri belirlenen hedeflere ulaşabilmek için robotlarını hazırlarlar.
WORLD ROBOT OLYMPIAD
Dünya Robot Olimpiyatı’nın (World Robot Olympiad – WRO) amacı gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini arttırmaktır. WRO ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştirir. Bu turnuvalara katılmak için öğrencilerimiz birinci basamağı olan First Lego League yarışmasında performanslarını gösterip yollarına devam etmeye çalışırlar.
URFODU
URFODU-Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması- öğrencilerin yaratıcılık yetenekleri ve bilim araştırma faaliyetlerine ilgisini ortaya çıkartmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen bir yarışmadır. Yarışma, her sene 9.,10. ve 11.sınıf öğrencilerinin katılımıyla iki etap (1.etap ve final etabı) şeklinde düzenlenmektedir. Sınavlar bilgisayar laboratuvarlarında, online kameralı hassas ETV sistemi ile kontrol edilerek sürdürülmektedir. 1.etapta başarılı olan öğrenciler final etabına katılmaya hak kazanmaktadırlar. İlgisi olan öğrencilerimizle katıldığımız bu yarışmada hedefimiz dünya ve Türkiye genelinde madalya kazanmaktır.
TWINNING
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmektedir. Bizde hazırladığımız projelerle Avrupa okulları ile projeler üretmeye çalışıyoruz.
Milli Bayramlarımız
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı
18 Mart Çanakkale Zaferi Programı
19 Mayıs Gençlik Bayramı Programı
Belirli Gün ve Haftalar Kutlama Programları
Ahilik Kültürü Haftası
Öğrencilerimizle Ahilik Haftasında çevremizdeki esnaflarımızı ziyaret ettiler. Esnaflarımızın dertlerini dinleyip, okulumuzu tanıtan hediyeler verdiler. Konferans salonunda yaptığımız programda Ahilik nedir? Ahilik Teşkilatı nasıl kurulmuştur? sorularına cevap bulduk. Esnaflarımızın dertlerini öğrencilerimizle paylaştık.
Öğretmen Günü
“Açtığın Yolda Gösterdiğin Hedefe!”
Ne kutsal bir meslektir öğretmenlik.
N. Macewan öğretmenliği; “Biz aldıklarımızla yaşamımızı idame ettiririz, fakat verdiklerimizle bir yaşam yaratırız” diyerek tanımlar. Özeldir öğretmenlik. Yeniden seçme şansımız olsa “Yine öğretmen olurdum” diyebilmektir. Zordur elbet her meslek gibi. Bir doktor hata yaptığında o hastaya zarar verir, hâkim hata yaptığında o zanlıya zarar verir, fakat bir öğretmen hata yaparsa o nesle zarar verir. Öğretmek, bir çocuğa gülümsemek, idol olabilmektir öğretmenlik. Her babayiğidin harcı değildir, sabır gerektirir öğretmenlik. Doğurmadığın binlerce evlâda anne, baba olmaktır öğretmenlik. Her sene öğrencilerimizle beraber öğretmenlerimizin bu özel gününde program düzenleyerek şükranlarımızı sunarız.
Biyografi Çalışması
Okulumuzdan nice büyük isimler geçti. Kimler yoktu ki Atam Mustafa Kemal,Cumhuriyet Divası Müzeyyen Senar ,Bilge Kağan, Nasreddin Hoca ,Mevlana, Cahit Arf,Asik Veysel,Neşet Ertaş,Haci Bektaş, Nezahat Onbaşı, Sabiha Gökçen, Halide Edip, Hazerfen Ahmet Çelebi. Öğrencilerimizle Edebiyat Dersinde andığımız on üç ünlü Türk büyüklerinin biyografisini sahneledik. Zamanın kıyafetlerini bürünerek öğrencilerimiz büyüklerimizi kendi dilleriyle anlattılar. Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlenen programda büyüklerimizi yakından tanıma imkânı bulduk.
Mezuniyet Gecelerimiz
Genç Adım Eğitim Kurumları olarak her sene 12. sınıf öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz Samsun’un en güzide mekanlarında düzenlenen gecede mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşıyorlar. Gecede mezuniyet kütüğüne çivi çakılıp, bayrak devir teslimi yapılır. Mezun olan öğrencilerimiz tek tek sahneye davet edilerek mezuniyet belgesi takdim edilir. Öğrencilerimiz kep attıktan sonra gönüllerince eğlenirler.
Sanat Gösterilerimiz
Okulumuzda her dönemin sonunda öğrencilerimiz yeteneklerini ve kulüp çalışmaları sonucunda edindikleri becerileri velilerimizle paylaşır. Öğrencilerimiz sanat, spor, yabancı dil ve teknoloji alanlarında muhteşem gösterileriyle bizlere yeteneklerini sergilerler. Gecede koromuzun tarafından güncel parçalar seslendirilir, halk oyunları ekibimiz ülkemizin değişik yörelerine götürür bizi. Kurucumuz Ahmet ÇAKAN il geneli çeşitli spor dallarında başarılı olan ,okul içi karaoke ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirir.
Proje Sergilerimiz
Öğrencilerimiz bir yıl boyunca emek harcayıp hazırladıkları bir birinden ilginç birçok projeyi yıl sonunda sergilerler. Gelen misafirlerimize projeleri hakkında bilgi verirler. Projelerimiz misafirlerimiz tarafından ilgiyle karşılanmaktadır.
Yılbaşı Partilerimiz
10. Kuruluş Yıl Dönümümüzü “Teneffüs Party’de” ünlüler geçidiyle kutladık. Geleneksel Yılbaşı Partimizde Öğretmen ve öğrencilerimizle beraber müzik camiasında adını sıklıkla duyuran, şarkılarına eşlik edilen Hande ÜNSAL, Çılgın Dershane filminden tanınan Dada VELET öğrenciler eşliğinde şarkılar seslendirdi.
Yarışmalarımız
Karaoke Yarışması
Öğrencilerimiz ses yeteneklerini KARAOKE YARIŞMASI ile bizlere gösteriyorlar. Geleneksel olarak her sene düzenlediğimiz yarışmamız bir hafta sürmektedir. Dereceye giren öğrencilerimiz Kurucumuz Ahmet ÇAKAN Bey tarafından ödüllendirilmektedir.
Yetenek Yarışması
Öğrencilerimiz arasında geleneksel olarak düzenlediğimiz YETENEK YARIŞMASI ile bir birinden farklı gösteriler yapıp hünerlerini sergiliyorlar. Yarışmamızda taklit, ses yetenek, piyano gösterisi ve en kısa sürede su içme vb. gösteriler yapılıyor.
Bilgi Yarışması
Dönem sonunda sınıflar arası bilgi yarışması yaparak genel kültürümüzü ölçüyoruz. Her şubeden gönüllü öğrencilerimiz kurdukları takımlarla bilgi yarışmasında genel kültür bilgilerini gösteriyorlar.
Yardım Kampanyalarımız
Kan Bağışı Kampanyası
Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda yetkililer tarafından seminer düzenlendi. Kızılay gönüllüsü öğrencilerimiz kapı kapı dolaşarak çevremizdeki bütün komşularımızı kan bağışı kampanyamıza davet ettiler. Okulumuzda yapılan kampanya ile 45 ünite kan topladık.
Kardeşlik Köprüsü
Genç Adım Koleji ile Etyemez Alparslan Gül Ortaokulu arasında kardeşlik köprüsü kuruldu. Öğrencilerimizin topladığı yardımlar ihtiyacı olan öğrencilere dağıtılmak üzere okul idaresine teslim edildi.
Seminerlerimiz
Öğrencilerimize alanında uzman kişiler tarafından Sağlıklı Yaşam ve Dengeli Beslenme
, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Sigara ve Sağlığa Zararları vb. bir çok seminer verilmektedir.
Yıllık planlarımıza bağlı olarak her ay bir ahlaki değerimizi belirliyoruz. Değerimiz ile ilgili tiyatro gösterileri, yarışmalar, programlar ve seminerler düzenleyerek pekiştirmeye çalışıyoruz. Kandil programları düzenleyerek gecenin mahiyetini öğrencilerimize anlatıyoruz.
Şehir Dışı Gezilerimiz
ATAMIZIN HUZURUNDA ANKARA GEZİSİ
Sevgi, saygı ve özlemle…
Öğretmen ve öğrencilerimizle 10 Kasım günü Anıtkabir’de Atamızın huzurunda olmanın gururunu yaşadık. Ardından Ankara’da 2. Meclis ve Tacettin Dergahını ziyaret ettik. İstiklal Marşı’nın yazıldığı bu güzel mekanda duygusal anlar yaşadık.
LADİK AKDAĞ GEZİSİ
KAPADOKYA GEZİSİ
Şehir İçi Gezilerimiz
Öğrencilerimizle kitap fuarlarına, tiyatro gösterilerine, şehir içi tarihi mekanlara, sosyal mekanlara geziler düzenlemekteyiz.
Bahar Pikniklerimiz
Bahar gelince camdan içeriye giren yansımalarıyla güneş insanı çağırır. Gönül dört duvar arasına sığmaz olur. Doğanın içinde huzura sarılmak ister insan, tüm kışın kasvetini, yorgunluğunu yalın ayak gezeceği toprağa boşaltır. Kömür, egzoz kokularının yerini çimenlerin, çiçeklerin kokuları alır. Kuş cıvıltıları dünyanın en güzel ezgisidir artık. Bu ezgi aynı okulumuz gençlerinin şen kahkahaları gibidir. Hal böyle olunca her yılın 1 Mayıs günü hep birlikte “merhaba” diyoruz yeşile, güneşe, maviye. Birlikteliğimiz ile güzelleşti oyunlar, sofralar… Tüm samimiyetimiz ile iplere asıldık. Amacımız yenmek yenilmek değil, beraberliğin öğrenci-öğretmen-idareci olarak anlamını perçinlemekti. Ki bu beraberliği en güzel haliyle yaşadık.
Edebiyat Kulübü öğrencilerimizin girişimiyle Samsun’lu yazarlarımızı okulumuzda misafir edip söyleşi düzenliyoruz.
Hanife UZUN: Samsunlu şair ve yazar emekli öğretmen Hanife Uzun, Op. Dr. Kamil Furtun’un hayat hikayesinden etkilenip kitap yazmaya karar verdi. Kitabı yazma sürecinde Op. Dr. Kamil Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun, çalışma arkadaşları ve aile bireyleriyle görüşen yazar Hanife Uzun, 227 sayfadan oluşan romanına ‘Ömrüne Sığmayan Cerrah’ adını verdi. Yazarımız öğrencilerimizle buluşmasında kitapları hakkında bilgi verdi. Yazar olmanın güzelliğini ve kitaplarının onun bir evlâdı olduğunu anlattı. Öğrencilerimizi nasıl yazar olunacağı konusunda hatıralarını anlattı.
Cem KÜKEY: 1955 Samsun doğumludur. Samsun Koleji ve Samsun On Dokuz Mayıs Lisesinde okudu. 1979 yılında Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Edebiyat ile yol arkadaşlığı Cumhuriyet Gazetesi EMO işbirliği ile çıkan dergide yayın kurulu üyeliği yapmasıyla başladı. Yol arkadaşlığı “Şimdi Mezarına Gelebilirim” ve “Reji’nin Kadınları” adlı kitaplarıyla yazarlık hayatına devam etmektedir.